Gedrag Zeearend

Basis gedrag

De zeearend jaagt vanaf een uitkijkpost of laag boven de grond vliegend. Zijn voornaamste voedsel bestaat uit vissen en watervogels. De vissen (bijvoorbeeld karpers) worden gegrepen in een lage zweefvlucht als die in rustig respectievelijk ondiep water dicht onder het wateroppervlak zwemmen.

Geluid:
Zeearenden zijn tijdens het baltsen en in de broedtijd erg luidruchtig. Het mannetje roept een luid, in kracht toenemend "krick-rick-rick, het wijfje een wat dieper "rack-rack-rack", dat vaak meer dan 10 keer achter elkaar wordt geroepen. Niet zelden roepen de vogels in duet.

Groepsveranderingen

Als er een nieuwe dier wordt toegevoegd aan de voliere moet deze eerst 30 dagen in quarantaine, en gechecked worden op parasieten en ziekten.

Delen met andere diersoorten

Het is mogelijk om verschillende roofvogels samen te huisvesten. Wanneer je dit wilt doen en je wilt soorten van dezelfde taxa bij elkaar zetten moet je heel erg voorzichtog zijn, ook moet jekijken naar de verschillende karakters van de dieren.
Je moet er ook rekening mee hoduen dat als arenden gaan broeden ze een deel van het evrblijf als hunt territorium zullen beschouwen en deze dus ook zullen verdedigen tegen indringers. Als je ardenden laat broeden in een verblijf waar ook andere soorten in voorkomen zal dit een hoop extra stress betekenen voor de vogels. Dus als de dieren moeten broeden kun je ze beter paarsgewijs huisvesten.