Eerste olifant voor Olmense Zoo

05augustus2009
Bron: deharpij.nl
De Olmense Zoo in België verwelkomt de eerste olifant. Het gaat om een Afrikaans olifantenwijfje van 27 jaar met de naam Luki. De Afrikaanse olifant is de grootste soort olifant en is herkenbaar aan de grote oren.
De olifant is afkomstig van het Duitse circus Renz. Aangezien haar verzorgster, waar zij erg aan gehecht was, het circus verliet, besloot het circus het dier met pensioen te sturen en het dier te plaatsen in een dierenpark.

De dikheid van vier ton trekt veel bekijks op de Afrikaanse Savanne van het dierenpark. Veel mensen blijven minutenlang staan kijken. Luki voelt zich al helemaal thuis in het dierenpark. Ze geniet van de ruimte en bouwde zelf al een eigen modderbad. Nog nooit eerder had het dierenpark een dergelijk groot dier in het bestand. Er vindt overleg plaats met een architect en mensen van de dienst dierenwelzijn om een permanent verblijf voor Luki te bouwen.

Het is de bedoeling dat het olifantenbestand van de Olmense Zoo wordt uitgebreid met nog drie olifanten, zodat Luki gezelschap krijgt. Dit is van groot belang, omdat olifanten groepsdieren zijn. Het probleem is echter dat het dierenpark nog niet weet hoe zij aan andere olifanten moet komen.

De olifant op de foto is niet Luki, maar een andere Afrikaanse olifant.