Lezingendag Koudbloedigen

14december2011
Bron: Louwerens-Jan Nederlof
In maart 2012 wordt alweer de derde lezingendag koudbloedigen georganiseerd. Deze keer is het thema Australië. Beide vorige lezingendagen vonden plaats in Antwerpen, deze keer zal de dag in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam plaatvinden.
Australië is een uniek eilandcontinent met 200 soorten hagedissen (varanen, skinken en echte hagedissen), 170 soorten slangen 55.000 soorten insecten en 1500 verschillende spinnensoorten. Binnen deze diergroepen bevinden zich ware parels voor een dierentuincollecties zoals diverse soorten varanen, skinken, kraaghagedissen en baardagamen. Echte zeldzaamheden als de termietenetende moloch kunnen alleen in een Australische dierentuin worden bewonderd. Maar nog altijd blijven er genoeg soorten over die ook hier in de dierentuinbestanden en bij particuliere kwekers zijn vertegenwoordigt. De reptielencollectie van Diergaarde Blijdorp heeft al enkele decennia veel Australische soorten in haar collectie. Tijdens een rondleiding achter de schermen, als onderdeel van de lezingdag, kunnen de deelnemers vragen stellen over de huisvesting, voeding en verzorging van diverse soorten varanen, de kraaghagedissen, baardagamen en denappelskinken. Maar ook over de longvissen en wandelende takken. De liefhebbers van zoetwatervissen en insecten komen op deze dag ook niets te kort, er staat een lezing over de zoetwatervissen gepland en onder voorbehoud over wandelende takken. Kortom, het beloofd een afwisselende dag te worden waarin het uitwisselen van kennis en ervaring over het houden van Australische koudbloedigen centraal zal staan.

Deelname en kosten
Geïnteresseerden, bij voorkeur leden van De Harpij, kunnen zich opgeven voor 17 februari 2012 bij Louwerens-Jan Nederlof via nelelj@versatel.nl. U ontvangt dan het definitieve programma en een routebeschrijving. Deze dag kent een verzorgde lunch, koffiepauzes en afsluitend drankje. De kosten bedragen circa 35,00 euro die u bij aankomst contant betaald. Meer details volgen via enkele toekomende e-mails.

Op de foto een kraaghagedis, foto door Rob Doolaard