Summercourse Husbandry of rescued primates

02mei2012
Bron: aap.nl
Deze zomer kan bij AAP de summercourse 'Husbrandry of rescued primates' gevolgd worden. Een uitgebreide cursus waarbij het opvangen, resocialiseren en uiteindelijk herplaatsen van primaten centraal staat.
Na een eerdere succesvolle editie is besloten deze summercourse nogmaals te organiseren. Stichting AAP heeft al 40 jaar ervaring met het opvangen en resocialiseren van getraumatiseerde, exotische zoogdieren. Al honderden makaken, bavianen, chimpansees, meerkatten, wasberen, neusberen en eekhoorns die onder slechte omstandigheden leefden zijn al door AAP opgevangen. Bij AAP krijgen de dieren een tijdelijke verblijfplaats waar ze weer gerehabiliteerd worden. Problemen waar de dieren mee kampen hebben te maken met afwijkend gedrag, slechte voeding en ziektes. Daarna wordt een vaste verblijfplaats gezocht, bijvoorbeeld in een dierentuin.

AAP wil, als non-profit organisatie, graag haar kennis delen met geïnteresseerden. De cursus biedt de deelnemers theoretische en praktische kennis over de opvang en rehabilitatie van primaten en zoogdieren. De onderwerpen variëren van diergeneeskundige zorg tot gedragsmatige rehabilitatie, van voeding tot het (opvang) beleid. De cursus heeft een BSc+ nivo en is bedoeld voor studenten, dierverzorgers en managers van opvangcentra. De summercourse (in het engels) vindt plaats van 27 tm 31 augustus 2012. Voor meer informatie (ook over accommodatie) en aanmelden kan contact opgenomen worden via summercourse@aap.nl
Op de site van AAP staat nog meer info en staat ook het volledige programma.