Vlinderen langs het Pieterpad

06augustus2008
Bron: Vlinderstichting
Doe mee aan het vlinderwandelweekend!

In het weekend van 23 en 24 augustus organiseert De Vlinderstichting samen met het NIVON een vlinderestafette langs het Pieterpad. Een hele speciale actie, waar ze u graag voor willen uitnodigen.
Voor dit speciale vlinderwandelweekend is het Pieterpad opgeknipt in 92 etappes. De bedoeling is dat tijdens het weekend alle etappes gelopen worden. De Vlinderstichting hoopt met deze estafette over 480 kilometer een record te vestigen!
Tijdens het wandelen worden de vlinders geteld die langs het Pieterpad vliegen. Dit zijn de de algemenere soorten, zoals de atalanta, het bont zandoogje, de citroenvlinder, het bont zandoogje of het klein koolwitje. Maar op sommige plaatsen langs de route kan ook zomaar een zeldzaamheid tegen het lijf gelopen worden! Dit kan een kleine duinparelmoervlinder zijn of het bruin blauwtje. In Zuid-Limburg is er zelfs kans op de sleedoornpage!

Meedoen?
Op de website www.vlinderwandelweekend.nl staat meer informatie over het weekend. Wandelaars kunnen inschrijven voor een gegidste etappe, (klein)kinderen kunnen mee op avontuur met de WILDzoekers of een bed and breakfast kan langs de route gereserveerd worden. Er zijn ook arrangementen in natuurvriendenhuis de Hondsrug, compleet met vlinderlezing en excursie. Hopelijk tot ziens op het Pieterpad!
Voor meer informatie en aanmeldingen: klik hier!