Earth Hour

18maart2009
Bron: waza.org en wnf.nl
Ook dierentuinen en aquaria worden opgeroepen om mee te doen aan Earth Hour. Deze actie vindt plaats op 28 maart van 20.30 tot 21.30 uur. Bedrijven en particulieren worden gevraagd om gedurende dat uur alle (overbodige) verlichting uit te doen.
Earth Hour is een initiatief uit 2007 van het Wereld Natuur Fonds Australië. Toen deden naar schatting 2 miljoen mensen mee. In 2008 steeg dat aantal naar 50 miljoen. Door gedurende dit uur de lichten te doven vragen mensen aandacht voor klimaatverandering. Verlichting is een belangrijk onderdeel van energieverbruik en CO2 uitstoot.
Zowel de WAZA als de EAZA (de Wereld en de Europese Organisatie voor Zoos en Aquaria) vragen hun leden aandacht voor Earth Hour. Verlichting in bijvoorbeeld winkels en bij ingangen zouden gedoofd kunnen worden.
In Nederland schakelen de steden Rotterdam en Amsterdam de verlichting van enkele markante gebouwen zoals de Erasmusbrug, de Euromast, de Westerkerk en de Magere Brug. Een aantal internationale bedrijven, waaronder IKEA, Coca Cola en Nokia, doen in al hun vestigingen wereldwijd het licht uit.

Meer informatie over deze actie is te vinden op de site van het Wereld Natuur Fonds en op de site van de WAZA.