Vernieuwd buitenverblijf

09april2014
Bron: artis.nl
In Artis kunnen de gorilla's al bijna naar hun buitenverblijf. Dit is helemaal opgeknapt met nieuwe bomen en planten. De gorilla's kunnen daardoor beter klimmen en klauteren. Ze delen hun verblijf met witkeelmeerkatten en stokstaartjes.
De drie diersoorten delen het verblijf maar hebben alle drie ook hun eigen plek waar ze zich terug kunnen trekken. Voor de stokstaartjes (nieuw in dit verblijf) is er een ondergronds buizennetwerk. De stokstaartjes voeden zich onder andere met muizen en helpen zo mee het verblijf ongediertevrij te houden. De witkeelmeerkatten kunnen zich via takken en een touwladder terugtrekken in hun nachtverblijf. De gorilla’s kunnen daar niet komen. Voor de westelijke laaglandgorilla’s zijn er ook plekken waar ze zich terug kunnen trekken. Daarnaast zijn er twee verwarmde en extra beschutte plekken in het verblijf gemaakt zodat de dieren ook met slecht weer naar buiten kunnen.

Voor de herinrichting van het verblijf heeft Artis bomen gekregen van het Nederlands Openluchtmuseum. Ook een oude beuk die een tijdje geleden met een storm was omgewaaid is hergebruikt.