Huisvesting Guanaco

Omheining

De omheining voor guanaco´s moet minimaal 1,5 meter hoog zijn. Zorg ervoor dat er aan de omheining geen scherpe kanten zitten. Ook een gracht is een manier om de guanaco´s binnen hun verblijf te houden. De gracht moet 40 tot 80 cm diep zijn en 1 tot 1,5 m breed.

Vloer

De ondergrond van het guanacoverblijf kan het beste gemaakt worden van zand of een ander natuurlijke ondergrond. Zwart zand kan beter niet gebruikt worden. Hiervan krijgen de guanaco´s ontstekingen aan hun hoeven.
De ondergrond mag niet zacht zijn of modderig worden. Dan slijten de eeltlagen onder de poten van de guanaco niet voldoende af en kunnen tussen de tenen ontstekingen ontstaan.

Onderhoud

Maak het verblijf van de guanaco´s tweemaal daags schoon.

Omgeving

Guanaco´s zijn bestand tegen grote temperatuursverschillen. Ze kunnen het hele jaar buiten staan, maar er moet wel een beschutting zijn. Deze moet minstens 2 m2 per guanaco zijn. De stal hoeft niet verwarmt te worden, maar moet wel droog en tochtvrij zijn.

Maten

Om guanaco´s te kunnen houden heb je voor drie guanaco´s 150 m2 nodig. Als er dan nog meer guanaco´s bij komen moet er per guanaco 30 m2 bij. De stal in de wei moet per guanaco 2 m2 zijn.
De omheining moet 1,5 meter hoog zijn of de gracht diep en breed genoeg dat ze niet over kunnen steken. De gracht moet 40 tot 80 cm diep zijn en 1 tot 1,5 m breed.