LED verlichting in Aqua Zoo

13oktober2010
Bron: frieslandzoo.nl
Duurzaamheid is een belangrijk item voor Aqua Zoo Friesland. Een deel van de verlichting in het park is vervangen door LED verlichting. Het gedrag en de gezondheid van de dieren zullen de komende maanden goed in de gaten gehouden worden.
Bijna 400 tl-buizen en halogeenspots werden door duurzame LED verlichting vervangen. Niet alleen in de publieke ruimtes maar ook in diverse dierenverblijven werd de verlichting vervangen. De nieuwe verlichting mag uiteraard geen afbreuk doen aan de sfeer en de uitstraling maar een LED verlichting adviseur kon laten zien dat de nieuwe types LED verlichting geen koud licht meer geven. Met de nieuwe LED verlichting wordt het stroomverbruik met 80% teruggebracht en daarmee een enorme besparing in CO2 uitstoot. LED verlichting gaat ook nog eens veel langer mee en levert zo dus ook nog een besparing op.

Er is nog niet veel bekend over het gebruik van LED verlichting in verblijven van exotische diren. Het gedrag en de gezondheid van de dieren zullen de komende maanden zeer goed in de gaten gehouden worden.

De gemeente Leeuwarden heeft de overstap op LED verlichting mede mogelijk gemaakt.