Insecten en Maatschappij

05januari2011
Bron: ent.wur.nl
Insecten spelen een belangrijke rol op deze aardbol. Niet alleen zijn er veel meer insecten dan mensen (250 miljoen insecten op een mens!) maar mensen kunnen ook niet zonder insecten. In de lezingenserie Insecten en Maatschappij wordt dit nader toegelicht.
Insecten zijn belangrijk voor de bestuiving van gewassen. Ook zorgen insecten ervoor dat een groot deel van het afval (mest, dode dieren en planten) verwerkt wordt. Insecten zorgen voor biologische bestrijding van plagen in de landbouw. En insecten dienen als voedsel voor dieren en mensen.
Maar insecten spelen ook een minder leuke rol: malaria, overgebracht door de malariamug, zorgt voor 900.000 doden per jaar en insecten zijn ook belangrijke plaagdieren in de landbouw. Insecten hebben in elk geval een belangrijke rol in onze maatschappij.

Midas Dekkers trapt af met een lezing over zijn passie voor insecten. In andere lezingen gaat het over de rol van insecten in natuurbeheer, in de film, in fotografie, in kunst en cultuur, en als technische inspiratiebron. Er is ook een lezing over malaria en teken en een lezing over insecten als vlees van de toekomst.

Het volledige programma is te vinden op: www.ent.wur.nl/NL/Insecten+en+Maatschappij/.

De lezingenserie wordt georganiseerd door het Laboratorium van Entomologie van Wageningen University (onderdeel van Wageningen UR). De lezingen zijn gratis toegankelijk en worden gehouden op 8 achtereenvolgende woensdagen. De eerste lezing is op 5 januari 2011, de laatste op 23 februari 2011. Locatie: Forumgebouw (Wageningen Campus), Wageningen University, zaal C222, Droevendaalsesteeg 2, 6708 PB Wageningen. De lezingen duren van 20:00 tot 22:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur.