Google Seaview

17oktober2012
bron: scientias. Nl, foto: Google maps
Sinds eind september is een stukje van het Great Barrier Reef vanuit de luie stoel te bekijken. Google heeft Seaview gelanceerd: de onderzeese tegenhanger van Streetview. Samen met de universiteit van Queensland worden de onderzeese riffen in kaart gebracht.
Nog lang niet het hele Great Barrier Reef is al te bekijken. Duikers zijn nog volop bezig om 360 graden beelden van het rif te maken. Er moeten tot wel 50.000 van dergelijke panoramabeelden gemaakt worden. Een klein stukje is wel al klaar en is al via de PC te bekijken. Steeds meer beelden zullen toegevoegd worden zodat mensen zelf een plekje op het rif kunnen kiezen om virtueel te bewonderen.

Er zijn verschillende redenen om het Great Barrier Reef op deze manier in kaart te brengen. Wetenschappers kunnen de beelden gebruiken om het leven in en om het rif te bestuderen. Ook moeten de beelden leiden tot bewustwording bij mensen. Zo kan met eigen ogen gezien worden hoe bijzonder het ecosysteem is. Mogelijk kan dit meehelpen om het rif nu en in de toekomst te beschermen. Via de link bij dit artikel kan al een kijkje genomen worden bij het Great Barrier Reef. Ook is er een link naar een site van de expeditie die ervoor zorgt dat al deze beelden gemaakt worden. Hier staan blogs van de expeditieleden en een ‘Fish of the day’.
Dit is de link naar Google Seaview
En dit is de link naar 'the making of'